Mijn naam is Jan Foppen. Vader van vier kinderen en opa van zes kleinkinderen. Samen met mijn vrouw woon ik in het Friese Buitenpost. Ik ben geboren in Harderwijk, opgegroeid op de Veluwe. Na ons huwelijk hebben we in de Achterhoek gewoond, waar ook onze kinderen zijn geboren en opgegroeid. Om ons tenslotte te vestigen in Friesland, eerst in Heerenveen, waar ik een aantal jaren voorganger mocht zijn van een Baptisten gemeente. En nu in Buitenpost. 

Ik ben iemand met een late roeping. Rond mijn vijftigste levensjaar heb ik mijn werk binnen het bank- en verzekeringswezen opgegeven en ben gaan studeren voor voorganger binnen de Unie van Baptisten gemeentes. Momenteel werk ik bij de Baptisten gemeente De Thuishaven in Kollumerzwaag als pastoraal medewerker. En mag ik op zondagen als gastspeker diensten leiden in verschillende Baptisten gemeentes.

Ik wil er voor mensen zijn. Heb een luisterend oor, ben geduldig en ik hou van mensen. Door mijn levenservaring heb ik een goed inlevingsvermogen en ook de nodige mensenkennis opgedaan. Ik ben een idealist, die de wereld om zich heen, een heel klein beetje beter wil maken. Die vanuit zijn geloof , op alle momenten van het leven, als pastor naast u wil staan. Gelovig nabij wil zijn. Zonder te oordelen over keuzes die mensen maken.

Ik hou van de gemeente. Omdat ik van de mensen houd, die samen die gemeente vormen. De dynamiek die ontstaat op het snijvlak van traditie en vernieuwing, jaagt de adrenaline door mijn lichaam. Maar ook van de verschillende geloofsbelevingen en opvattingen van mensen kan ik genieten. Samen met mensen de betekenis van je geloof ontdekken. Welke rol speelt mijn geloof in de praktijk van alledag en hoe ga ik daarmee om? Hoewel ik het altijd zal blijven bestrijden en het niet wil zijn, schuilt in mij misschien toch nog wel iets van die “traditionele dominee”, het schaap met de vijf poten, wiens hart klopt bij de gemeente. 

Met vriendelijke groet, uw dominee,

Jan Foppen

Gelovig nabij zijn: ook voor uw uitvaartdominee

www.uitvaartpastoraat.nl