• Met een hart voor mensen.
  • Bel mij op 06-53717282

Ik mag sterk zijn in mijn zwakheid.

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 10:38

Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.  (2 Kor. 12:10)

Veel mensen kunnen zich nog de dag of zelfs het moment herinneren dat ze tot bekering kwamen. Mijn bekering was veel meer een proces van groeien naar de Here Jezus. Ooit begon ik aan een nieuw leven, maar dat oude leven blijft z'n aantrekkingskracht behouden. Hoe vaak overkomt het me nog, dat ik terugval in mijn oude leven, nu nog steeds. Nog steeds heb ik te maken met mijn eigen ego, dat om de voorrang strijd. Hoe vaak overkomt het me nog dat ik aan die woorden van de Here Jezus wordt herinnert, over die andere wang toekeren, als ik al een klap terug heb uitgedeeld. En ik betrap me er steeds weer op dat ik eigenlijk veel te weinig tijd neem om bij God te zijn, om naar Hem te luisteren. Als het leven tegenzit weet ik God wel te vinden. Maar op andere momenten ben ik vaak te druk. En als ik stil ben gaat er zoveel door mijn hoofd dat ik me afvraag of ik wel stil kan zijn voor God. Ik ben wat keren tegen mezelf op gelopen. Wat was het mooi, toen ik ooit mocht ervaren, dat God me had geroepen voor een mooie taak, de gemeente te dienen. Maar hoe vaak ben ik eigen wegen gegaan, mijn eigen ego achterna gelopen, mijn eigen ambities, in plaats van dichtbij God te blijven? En elke keer weer moet ik ontdekken hoe klein geloof ik heb, hoe zwak ik ben in dat geloof. Soms kan het geloof een worsteling zijn met God, maar ook met jezelf.

En dan kun je soms worden overvallen door die twijfels, geloof ik wel goed genoeg, is mijn geloof sterk genoeg, draag ik vrucht? Ik heb altijd gezegd dat geloof moet groeien. God stelt jouw eigen ego niet direct buiten werking. Want ook jouw eigen 'ik' maakt deel uit van wie je bent. Je verandert niet zomaar. Vrucht dragen is een groeiproces. En een groeiproces gaat langzaam, heeft tijd nodig. Vaak willen we zelf te veel en te snel en op onze eigen manier. Maar God geeft je de tijd om te groeien in je geloof, een groeiproces dat misschien wel een leven lang duurt. God gunt je je zwakheden. Hij maakt je niet sterk, maar je mag je door al je zwakheden sterk weten. Het onderstaande gebed, dat ik zomaar ergens tegen kwam, sprak mij aan.

 

Gun mij de tijd

tot ik mij,

rijp

als een vrucht

in Uw handen

laat vallen.

Gun mij de tijd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.