• Met een hart voor mensen.
  • Bel mij op 06-53717282

Mijn naaste

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 00:37

Op Twitter en Facebook heb ik een paar keer gereageerd op uitspraken over vluchtelingen. En op vooroordelen over buitenlanders en mensen met een donker uiterlijk. Je wilt niet weten welke verwensingen je dan naar je hoofd geslingerd krijgt. Ik durf het meeste hier niet eens te herhalen. Alsof het laagste van het laagste in de mens naar boven wordt gehaald.

Argumenten doen er niet meer toe, die zijn vervangen door vooroordelen en het buikgevoel. En toch zal ik blijven opkomen voor de opvang van vluchtelingen en zal ik blijven ageren tegen vooroordelen over mensen. Waarom? Omdat de Here Jezus mij, als gelovende, heeft opgeroepen om mijn naaste lief te hebben. En Hij liet er ook nog heel fijntjes bij weten dat niet ik mijn naaste uitkies, maar dat ik word aangesproken als de naaste door ieder mens die mijn pad kruist en mij nodig heeft. Omdat het in het christelijk geloof altijd om de ander gaat en nooit om jezelf.

Vind je dat je mij de huid moet vol schelden met allerlei ziektes omdat ik zo geloof? Be my guest. Mijn geloof wordt er niet anders door. Maar weet dan ook dat, wie je ook bent en wat je afkomst ook is, je bent door God geliefd.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.