Gelovig Nabij Zijn
Met een hart voor mensen
Bel: 06-53717282

Wat geloof ik

Wat vind jij van voltooit leven, van reanimeren en orgaandonatie? Wat vind jij van huwelijk en samenwonen, wat vind jij van homosexualiteit? Wat vind jij, moet ik me laten begraven of cremeren en mag ik wel orgaandonor zijn? Hoe denk jij over de wederkomst van de Here Jezus, over de eindtijd? En over het duizendjarig vrederijk? Hoe sta jij tegenover het volk Israël? Ben je ook bang voor de Islam?

Ik kom christenen tegen die op al die vragen een antwoord hebben, die overal wat vinden en die vinden dat ik ook overal wat van moet vinden. En dan het liefst wat zij ook vinden. Want anders ben ik niet Bijbels en kun je er aan twijfelen of ik wel een goeie christen ben. Mensen die precies weten hoe ik als christen bijbels moet leven, want dat hebben zij al voor mij uitgezocht. Je hoeft op het internet en in de social media niet ver te zoeken, om verhitte discussies tussen christenen tegen te komen, die meer gericht lijken te zijn op het eigen gelijk, dan op het luisteren naar de ander.

Soms heb ik wel eens het gevoel, dat geloven spitsroeden lopen is. Je moet steeds op je hoede zijn. Want voor je het weet, vind je iets verkeerds, zeg je iets verkeerds of doe je iets verkeerds. En ben je ineens geen goede christen, loop je nog rond met een bedekking, waardoor je niet alles ziet of ben je op z'n minst een onbijbelse christen. Het geeft me steeds meer het gevoel dat we aan het terugkeren zijn naar een wettisch christendom. Een christendom, vol wetten regels, die je voorschrijven hoe je moet leven en wat je wel en niet mag doen. Omdat God anders boos op je wordt en niet meer van je houdt.

Ik zal heel eerlijk zijn, ik vind overal wat van en tegelijkertijd vind ik nergens wat van. Ik weet hoe ik leef, wat ik zelf wel of niet zou doen en welke keuzes ik maak. In het gesprek met anderen vind ik even niets. Omdat ik graag de deur naar de ander openhoudt. Graag wil luisteren naar de ander. Hoe denk jij daar nou over, wat zou jij doen? Welke rol speelt het geloof in jouw leven? Graag de ander ruimte wil geven. Samen met die ander zoeken naar Gods aanwezigheid in je leven. Ik ben christen, ik geloof in God. En ik weet dat God van mij houdt en in mij gelooft. Ik geniet ervan om dat aan mensen te vertellen en met mensen te delen. God houdt van mij en ik hoef Gods liefde niet te verdienen. Dankzij de Here Jezus mag ik leven, mag ik zijn wie ik ben. Ik ben me ervan bewust dat de Here Jezus daar met zijn leven een hoge prijs voor heeft betaald. Daarom wil ik, elke dag, proberen te leven vanuit Gods liefde. Door hoe ik leef en door de keuzes die ik maak, door wat ik wel of niet doe, wil ik mijn dankbaarheid daarvoor laten zien en hoop ik in mijn leven iets zichtbaar te maken van Gods liefde voor mij.

Wat je ergens van vindt, heeft met je geloof te maken, met wat de Bijbel je leert, maar heeft ook te maken met wat het leven je heeft geleerd. Ik ben als ZZP-er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onder de naam Gelovig Nabij Zijn. Die naam zegt iets over mijn missie en hoe ik wil leven. Hoe ik wil werken en hoe ik mensen tegemoet wil treden. Mijn geloof in God is mijn grootste drijfveer. Vanuit dat geloof wil ik dichtbij mensen zijn. Met een luisterend oor. Wil ik mensen uitnodigen hun levensverhaal te vertellen. Welke rol het geloof in hun leven speelt. Uitnodigend, zonder te oordelen, zonder meteen zelf iets te vinden. Maar wel om elkaar te bemoedigen en aan te sporen om samen te zoeken naar een leven tot eer van God. Samen te zoeken naar een leven waarin Gods liefde zichtbaar wordt. Om samen God steeds beter te leren kennen. Daar heb ik jou voor nodig. Om ons samen te verwonderen over hoe groot God is en hoe groot zijn liefde voor jou en mij is. Dat is waar ik van geniet. Dat is wat ik vind.