• Met een hart voor mensen.
  • Bel mij op 06-53717282

Mijn geloof

Wat vind jij daar nou van?

... van voltooit leven, van reanimeren en orgaandonatie? ... van huwelijk en samenwonen, van homoseksualiteit? Wat vind jij, moet ik me laten begraven of mag ik me ook laten cremeren? Ben je ook bang voor de islam?

Allemaal vragen die ik tegenkom en die mensen mij ook wel stellen. Je hoeft op het internet en in de social media niet ver te zoeken, om verhitte discussies tussen christenen tegen te komen, die meer gericht lijken te zijn op het eigen gelijk, dan op het luisteren naar de ander.

Ik zal heel eerlijk zijn, ik vind overal wat van,  maar ik heb nergens een mening over. Ik weet hoe ik leef, wat ik zelf wel of niet zou doen en welke keuzes ik maak. In het gesprek met jou  vind ik even niets. Omdat ik graag de deur naar jou openhoudt, graag naar jou wil luisteren. Hoe denk jij daar nou over, wat zou jij doen? En waarom? Welke rol speelt het geloof in jouw leven? Ik wil jou graag de ruimte geven en van jou leren.

Samen met jou zoeken naar Gods aanwezigheid in je leven. Dat doe ik vanuit mijn christen-zijn. Vanuit mijn geloof in God en de wetenschap dat die God van mij houdt en in mij gelooft. Dat wil ik zichtbaar maken, door hoe ik leef en door de keuzes die ik maak, door wat ik wel of niet doe, door in mijn leven iets zichtbaar te maken van Gods liefde voor mij.

Wat je ergens van vindt, heeft met je geloof te maken, met wat de Bijbel je leert, maar heeft ook te maken met wat het leven je heeft geleerd. Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder de naam Gelovig Nabij Zijn. Die naam heb ik heel bewust gekozen en die zegt iets over mijn missie en hoe ik wil leven. Hoe ik wil werken en hoe ik mensen tegemoet wil treden.

Vanuit mijn geloof wil ik dichtbij mensen zijn. Met een luisterend oor. Wil ik mensen uitnodigen hun levensverhaal te vertellen en welke rol het geloof daarin speelt of heeft gespeeld of misschien wel niet heeft gespeeld. Uitnodigend, zonder te oordelen, zonder meteen zelf iets te vinden. Dat is waar ik van geniet. Dat is wat ik vind.