• Met een hart voor mensen.
  • Bel mij op 06-53717282

 

Als iemand je op de wang slaat, bied hem dan ook de andere wang aan ...

Lucas 6: 29a

DOEL VAN DE CURSUS

Leren luisteren naar de woorden van de Here Jezus en leren luisteren naar elkaar. Ook van elkaar kun je leren. Hoe geef je daar, praktisch vorm aan in het leven van alledag. 

Wat bedoelt de Here Jezus te zeggen met die uitspraak over de andere wang toekeren? Moet ik die woorden letterlijk nemen of toch niet? Maar waarom dan niet en hoe moet ik dan met deze woorden omgaan? En zo komen we in de bijbel wel meer van die radicale woorden tegen van Jezus, waar we verlegen mee kunnen zijn. Wat moeten we met deze woorden en al die andere woorden, die van ons een radicale omzwaai vragen? Kan je leven zoals Jezus het van je vraagt of is dat dan te moeilijk voor ons. Moeten we dan toch die woorden van de Here Jezus niet al te letterlijk nemen. Hoe doe jij dat in jouw leven? Hoe probeer jij deze woorden en al die andere woorden die de Here Jezus sprak na te leven? Daar mogen we in deze cursus samen over nadenken.

INHOUD VAN DE CURSUS

  1. Inleiding
  2. Je naaste liefhebben als jezelf
  3. De andere wang toekeren
  4. Bid voor je vijanden
  5. Alles verkopen en Jezus volgen
  6. Afsluiting, alles bij elkaar

BESTEMD VOOR

Iedereen die zelf ook nog zoekt naar de juiste weg om te bewandelen vanuit je geloof. Die ook open staat voor de ander, kan luisteren en bereid is om ook van anderen te leren. 

AANTAL LESSEN