• Met een hart voor mensen.
  • Bel mij op 06-53717282

Leer ons zo onze dagen tellen

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 19:16

psalm 90

We tellen niet onze dagen, maar onze jaren. En elk jaar vieren we onze verjaardag. En dat doen we ook als er weer een kalenderjaar voorbij is. Kleine mijlpalen in ons leven, op de weg die we gaan. Wat er voor ons ligt, hoe het komende jaar zal zijn, wat het ons zal brengen, weten we niet.

Psalm 90 is van oorsprong een oudejaarspsalm. De psalm die Gods grootheid zet tegenover onze vergankelijkheid. U bent, o God, van eeuwigheid tot eeuwigheid. Daar tegenover staan onze dagen, leer ons zo onze dagen te tellen dat wijsheid ons hart vervuld. Zeventig, hooguit tachtig jaren, zegt de psalmist, dan heb je het wel gehad, dan is een mensenleven voorbij. Mens, wie ben je eigenlijk? Een stip op Gods eeuwigheid. God ziet ons vanuit een weidser perspectief. God staat boven de tijd. Voor God zijn duizend jaren als één dag. Duizend jaar zijn in Uw ogen als de dag van gisteren.

De dagen glijden vaak ongemerkt aan je voorbij. En voor je het weet is er weer een jaar om en stappen we voor de zoveelste keer een nieuw jaar in. Je dagen tellen, is dat je bewust leeft, dat Gods wijsheid je hart vervuld. Je mag je bewust zijn van je sterfelijkheid, van je vergankelijkheid. Misschien dat we ons daarvan in het afgelopen jaar wel extra bewust zijn geworden. Maar je mag je op de weg die je gaat en die nog voor je ligt ook gedragen weten door het vertrouwen dat de Eeuwige jouw dagen omvat. Dat God jou ziet en je ook in het nieuwe jaar draagt en bij je is.

Ik weet niet hoe jullie terug kijken op het afgelopen jaar. Ik weet hoe ik er zelf op terug kijk. Eén ding weet ik zeker: God, de Eeuwige was erbij en Hij zal er ook bij zijn in het nieuwe jaar. Dag aan dag draagt Hij mij. Kome wat komt!

Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en veel heil en zegen in het nieuwe jaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.